Barion Pixel

Hogyan bútorozzunk be egy garzonlakást?

Hogyan bútorozzunk be egy garzon lakást?

Hogyan rendezzünk be egy kis lakást, hogyan kerüljük el a hibákat?

Egy garzonlakás tulajdonosa gyakran felteszi ezt a kérdést, különösen azért, mert ez gyakran az első lakása. Ha alaposan átgondoljuk a berendezést és a terek kialakítását, a kis terület nem lesz nehezítő tényező.
Amikor egy kis lakást kell berendezni, biztosítani kell – lehetőségek szerint – a maximális tágasságot, megtervezni a tárolóhelyek lehető legjobb kihasználhatóságát, átgondoltan kiválasztani a bútorokat és azok elhelyezését, valamint kitalálni egy egyszerű, ám határozott dekorációt.

Hogyan bútorozzunk be egy kis lakást?

A helyiségek összenyitása egy  megbízható módja annak, hogy tágas hangulatot keltsenek egy kis apartmanban. A nappalit gyakran egybenyitják  a konyhával vagy az előszobával. Egy kis lakás elrendezése egyszerű: a kevesebb fal több helyet jelent és gyakran több fényt is, különösen, ha a kisebb helyiségeknek vagy az egyes funkcionális zónáknak külön ablakuk van. Ez utóbbi azért fontos, mert egy kis lakás elhelyezkedése, elrendezése, egy gyönyörű kilátás vagy a sok napfény nagy mértékben kompenzálja a kis területet.

Az amerikai konyhás nappalinak számos ellenzője van. Rengeteg ellenérvük közt mindig megtalálható a szennyes edényekkel púpozottan megrakott mosogató nem túl vonzó látványa. De az igazság az, hogy még a kisméretű lakásban is könnyen megoldható a konyhai „tájkép csata után” részleges vagy teljes elrejtése a nappali felől. Ez lehet egy bárpult vagy egy kétoldalas polc a konyha és a nappali képzeletbeli határán. Ezzel elválasztjuk a zónákat funkciók szerint, ugyanakkor nem akadályozzuk a család térbeli együttlétét. A kicsi apartman lakásokban a helyiségek összekapcsolásának nemcsak térbeli, hanem családi és társadalmi dimenziója is van, mivel erősíti a szerettekkel való együttlét meghitt érzését.